Ce credem

Ce cred baptiştii?

– Credem într-un singur Dumnezeu care există din veşnicie în trei persoane: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt.
– Credem în divinitatea Domnului nostru Isus Cristos, în naşterea Sa miraculoasă din fecioara Maria, în viaţa Sa fără păcat, în moartea Sa înlocuitoare şi ispăşitoare, în învierea Sa în trup, înălţarea Sa la cer, apropiata şi literala Sa revenire cu putere şi glorie.
– Credem că Sfânta Scriptură este în totalitate Cuvântul lui Dumnezeu.
– Credem că aşa cum a fost scrisă în original este inspirată verbal şi literal, complet lipsită de greşeli şi reprezintă pentru noi autoritatea unică, sigură şi infailibilă în privinţa cunoaşterii, credinţei, învăţăturii şi practicii.
– Credem că omul, creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, a căzut din pricina păcatului lui Adam şi că toţi oamenii sunt păcătoşi şi au nevoie de mântuire.
– Credem că fiecare om poate fi mântuit de păcat prin lucrarea ispăşitoare săvârşită de Cristos la Calvar. Această mântuire este prin har, fiind în totalitate opera lui Dumnezeu. Ca să poată beneficia de mântuire, fiecare om trebuie să creadă în Cristos şi să se pocăiască. Pocăinţa implică recunoaşterea păcatului, recunoaşterea consecinţelor produse de păcat, părerea de rău, implorarea iertării divine, părăsirea păcatului şi umblarea pe un drum nou.
– Credem că cel născut din nou are viaţă veşnică din momentul întoarcerii la Dumnezeu.
– Credem că botezul este un act de ascultare faţă de porunca Domnului Isus şi că aceasta se aplică prin cufundare celor născuţi din nou în Numele Sfintei Treimi.
– Credem că Biserica este trupul local al credincioşilor născuţi din nou şi botezaţi, aceasta fiind parte din Biserica universală a lui Cristos, peste care El Însuşi este Cap.
– Credem că fiecare om are acces direct la Dumnezeu prin Domnul Isus Cristos Mântuitorul şi Mijlocitorul nostru, fără ca să mai fie nevoie de mijlocirea vreunei alte persoane.
– Credem în principiul biblic al separării Bisericii de Stat.
– Credem în învierea în trup a tuturor oamenilor, în judecata de apoi şi în existenţa vieţii veşnice. Credem că cei credincioşi vor trăi împreună cu Dumnezeu pentru eternitate în rai, iar cei necredincioşi vor trăi despărţiţi veşnic de Dumnezeu în iad.

Preluat din “Baptiştii” de Daniel Chereji, pag.4-5

2 gânduri despre „Ce credem

 1. Nu cred ca sunt toți credincioșii cunosc persoane care știu doar sa critice persoanele, sa le judece sa vorbească urat despre ele. Voi asa ati învățat pe suroriile vostre, vine în biserică duminica și de luni la bar începe sa vorbească urat despre romani noștri, despre italieni și în primul rand despre cummarele ei.nu cred ca este asa credincioasa.cunosc pocăiți ca voi dar nu sunt asa

  1. Buna Elena,
   Îmi pare rău pentru experiența dvs., dar dacă o persoană vine la biserică asta nu înseamnă că este un creștin.
   Vă doresc să-L cunoașteți pe Isus Hristos care a venit pe acest pământ pentru a ne aduce o altă cunoaștere care vine numai de la Dumnezeu. De la El trebuie să învățăm cum trăiește un om care îl iubește pe Dumnezeu.
   Multe binecuvântări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.